3 kwietnia 2017 1 min to read

kawa red reishi

Category : Kuchenne ciekawostki

Podczas gdy klasyczna mała czarna ma szereg plusów, ale także i minusów wynikających z jej codziennego, a nawet parorazowego na dobę spożywania, kawa którą właśnie państwu opiszemy jest zupełnie innym rodzajem naparu kofeinowego. Podobnie smakuje, także ma dużo cennych właściwości, charakterystyczny aromat, ale nie jest ona aż tak bardzo szkodliwa nawet przy częstym jej spożywaniu, jak wysuszająca nasz organizm, działająca odwadniająco, a czasem nawet wywołująca silny trądzik czy rozregulowanie przemiany materii standardowa kawa.

Kawa ma być przyjemnością, ale też może być elementem zdrowej diety. W konsekwencji tego warto wspomnieć o wyżej wymienionej kawie red reishi, która jest idealnie nadająca się do spożycia nie tylko ze względu na jej wyśmienity smak, lecz też po to, żeby poprawić sobie przez nią nastrój. Nie musimy odmawiać sobie naparu kofeinowego, o ile zdecydujemy się na jego lepsze wydanie. Kawa red reishi jest tego najlepszym przykładem.

Ma łagodny, delikatny smak. W niej zawarty jest mocno wyselekcjonowany skład wartości odżywczych, w tym dwa procent stanowi wyciąg z grzybów czerwonych reishi, stąd też jej specyficzne nazwanie- ganoderma lucidum. Niby zwykła kawa, a jednak pełna przeciwutleniaczy, wartościowych składników mineralnych. Grzyby te określa się mianem grzybów nieśmiertelności. Są one bardzo zdrowe i stanowią podstawę medycyny dalekowschodniej.

 

 

Tags: ,